Skip to content

In Singapore se deschide un hotel de lux creat integral din autobuze vechi, scoase din uz de catre compania de transport public. Camerele sunt dotate cu facilitati de lux, cu spa si jacuzzi si se intind pe o suprafata de 45 de metri patrati.

In Asia a fost lansat in ultimii ani un trend al cazarilor sustenabile care refolosesc spatii si infrastructura deja existente. Printre ele se afla camere de hotel in tevi uriase de canalizare, apartamente in containere de transportat marfa si, recent, un hotel de lux creat exclusiv din autobuze scoase din uz. 

Hotelul neconventional combina confortul cu grija pentru mediul inconjurator si a fost denumit „The Bus Collective”, fiind situat in cartierul Changi din Singapore. 

20 de autobuze scoase din uz de compania de transport public din Singapore au fost preluate si convertite in camere de locuit. Hotelul de lux se afla pe malul marii si va fi deschis din 1 decembrie. 

Fiecare autobuz a fost convertit intr-un spatiu primitor si confortabil, reprezentand o „camera” in care oaspetii pot locui. Cazarea este descrisa ca un “hotel-statiune” datorita facilitatilor oferite si imbina turismul cu natura si ecologia pentru o experienta ospitaliera inedita. 

Printre facilitati se numara paturi de dimensiunea king-size, baie cu cada, televizor cu ecran plat, un minibar si privelisti spectaculoase spre mare. In ciuda convertirii in camere de hotel, autobuzele pastreaza elemente originale care au fost restaurate si reconditionate, precum volanul, scaunul soferului si ferestre. 

Statiunea a fost creata de WTS Travel & Tours, o agentie de turism din Singapore, cu sprijinul a doi investitori locali si ocupa un spatiu de 8.600 de metri patrati. 

Oaspetii pot alege pana la sapte categorii diferite de camere, fiecare dintre acestea se intinde pe o suprafata de 45 de metri patrati si gazduieste grupuri de pana la patru persoane. O parte dintre acestea sunt destinate exclusiv persoanelor cu nevoi speciale.

Din aceasta categorie, camera „Hamilton Place” a fost proiectata pentru a fi accesibila persoanelor cu mobilitate redusa, fiind dotata cu toaleta accesibila si din exterior si cu rampa pentru scaun cu rotile. 

De asemenea, personalul hotelului organizeaza activitati de recreere prin imprejurimi prin care oaspetii vor putea descoperi mai multe despre Singapore si cultura locala. 

Printre activitatile propuse se numara excursii cu bicicleta pe insulele din apropiere si transfer cu barca pana la punctul de plecare, tururi ghidate prin zonele istorice ale orasului, dar si experiente culinare si degustari de preparate traditionale locale si cursuri de navigare cu caiac si canoe. 

Totodata, in apropierea hotelului se afla atractii locale precum Muzeul Changi, faleza de est a cartierului si centrul comercial Changi Village Hawker.

Pretul pe noapte incepe de la 270 de euro, iar rezervarile se pot face aici

Citește în continuare