Skip to content

O selectie de stiri culturale…de savurat la cafea.

Diminetile târzii, de weekend, incep, cum altfel: cu o pauza de cafea si cu un binemeritat moment de relaxare in care va propunem sa descoperiti o selectie de stiri si o poveste reala, despre doi frati italieni din anii 60’, care au facut cea mai indragita cafea din UK parte din vietile noastre si in anii 2020.

Povestea este o lectie de determinare despre cum sa nu renunti nici dupa 100 de incercari, sa crezi in visul si in gustul tau ca sa aduci o bucurie celor din jur.

In 1971 doi frati italieni (Sergio si Bruno Costa) au ajuns la Londra cu o dorinta arzatoare: sa faca din cafeaua delicioasa o parte a vietii de zi cu zi. Astfel, au experimentat 112 arome inainte de a o descoperi pe cea perfecta, pe care o numim astazi Costa Coffee Signature Blend. Cei doi frati italieni pasionati, au inceput sa vânda cafea boabe catre hotelurile exclusiviste, pe care o livrau in faimoasele taxiuri negre din Londra. De-a lungul anilor marca a devenit apreciata si cunoscuta in lumea intreaga, iar misiunea lui Sergio si Bruno Costa de a salva lumea de cafeaua mediocra continua. Astazi, mai putin de 5% dintre toate boabele de cafea din lume sunt suficient de bune pentru cafeaua Costa si toate boabele Costa provin din surse 100% certificate de Rainforest Alliance. Mai mult, inainte de ambalare, specialistii Costa degusta nu mai putin de 5000 de cesti in fiecare an, pentru a se asigura ca indeplineste cele mai inalte standarde calitate. In prezent, fiecare din noi se poate bucura de aceasta cafea excelenta chiar in propria casa, intrucât marca este prezenta si in România.

Inspirati de pasiunea celor doi frati si de calitatea deosebita a cafelei Costa, Urban.ro va propune o selectie de stiri culturale care sa prelungeasca ritualul de dimineata si sa il faca mai placut. 

Am selectat pentru voi patru audiobook-uri exceptionale gratuite online. Rushdie citind Italo Cavino, Hemingway, Faulkner si Raymond Carver citindu-si nuvelele. Sunt perfecte pentru cafeaua de dimineata, cand stati in trafic, sau rezolvati chestiun adminstrative prin casa.

La Bucuresti e ART Safari, cel mai mare muzeu temporar din Romania cu 800 de lucrari de arta care provin din colectiile a 18 muzee si 84 de colectii private. Am vorbit intr-un interviu exclusiv cu Gili Avisar, invitatul special din acest an, si am descoperit ca are rude din Romania si si-ar fi dorit mult sa ajunga aici, dar la oprit pandemia la Tel Aviv.

Il stiti din seriale tv, de la teatru, dar nu stiti ca e un artisti foarte perfectionist, obsedat de liste si planificari. Alexandru Ion, co- fondator IDEO IDEIS, ne-a povestit cum a fost sa-si vada mama, inginer agronom, intr-un spectacol de teatru si sa nu aiba deloc controlul situatiei.

Marina Abramović va fi prezenta in Romania la festivalul multidisciplinar Unfinished.

O veste pentru colectionarii de muzici bune. The Beatles anunta „Get Back”, prima carte oficiala din ultimii 20 de ani. Cartea va contine sute de fotografii nepublicate anterior realizate de Ethan Russell si Linda McCartney

60 de piese nelansate ale lui Elton John urmeaza sa fie disponibile pentru public. Un set de 8 discuri si o carte speciala cu insemnarile artistului sunt prezentate in „Elton: Jewel Box”

Pentru doar 30 de dolari pe noapte, fanii pot inchiria vila din “Printul din Bel Air”. Proprietarul casei e Will Smith, care a sarbatorit aniversarea de 30 de ani a serialului cu o reuniune a colegilor

Incercam sa va salvam timpul sa nu stati multi prin magazine si sa va relaxati pe propria teraa cu o cafea buna. Am facut o selectie vestimentara: de unde sa va cumperi haine in tendintele sezonului toamna-iarna 2020/2021.

Vans si MoMA lanseaza o colectie de pantofi si haine cu cele mai cunoscute tablouri ale lui Dali, Monet si Kandinsky.

Citește în continuare