Skip to content

Unde sa faceti Tai Chi in Bucuresti

Artele martiale sunt o sursa inepuizabila de secrete si tehnici care sa ne ajute sa ne aparam, dar si sa avem o viata mai sanatoasa, fizic si mental. Tai Chi este un astfel de exemplu, fiind predata la noi mai ales pentru o sanatate mai buna, asadar miscarile sunt lente, incluzand totodata si exercitii de stretching.

Tai Chi reprezinta un stil defensiv al artelor martiale, avand la baza filosofia Taiji, o modalitate prin care ne echilibra viata, depasind cu succes stresul si grijile zilnice.

Tai Chi, un antrenament mind-body pentru longevitate, dar si pentru sanatatea inimii

Legenda spune ca “tehnica Taiji” a fost creata de un calugar daoist, dupa ce a vazut lupta dintre un sarpe si un cocor alb. Linistea interioara si  concentrarea sunt la fel de importante ca miscarile care, bine executate, creeaza starea necesara unui echilibru mentinut si dupa incheierea cursurilor.

Tai Chi mai este numit si antrenamentul pentru longevitate, studiile demonstrand ca acest sport scade tensiunea arteriala, ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular, imbunatateste postura, coordonarea, stimuleaza sistemul imunitar, reducand totodata nivelul de stres si anxietate.

5 locuri in care puteti face Tai Chi in Bucuresti

Daca ati dori sa incercati acest tip de antrenament, este recomandat sa va adresati unui instructor si unei sali specializate. Exercitiile, executarea lor, starea necesara in timpul antrenamentelor – toate necesita un instructor profesionist, care sa va ajute si sa stie sa va ghideze corespunzator.

Taiji si QuiGong in Bucuresti

Website
Facebook

Scoala care activeaza in incinta Liceului Sportiv Mircea Eliade din Bucuresti ofera cursuri de Tai Chi – Quigong, dar si de Aiji Jutsu, Ninjutsu Quigong, Iai/Batto Jutsu si Kenpo Karate

Simplitao

Website
Facebook

Simplitato ofera atat tot felul de cursuri de practici chinezesti, de la Feng Shui, Tai Chi Chuan și Chi Kung pana la tabere TAO, consultatii Feng Shui si terapie chinezească Chi Nei Tsang. Sala in care se practica Tai Chi/Quigong se gaseste in Piata Dorobanti, iar cabinetul de terapii in zona Domenii – 1 mai.

Artasia – Academia de Arte Asiatice 

Website
Facebook

Cu doua sedii in Bucuresti, dar cu reprezentante si in Brasov si Constanta, Artasia – Academia de Arte Asiatice este un centru complex care ofera cursuri Tai Chi, Yoga Taoista, Daoyin-Quigong, Taiyin, Dans si yoga pentru fetite, Wushu si Tai Chi pentru copii si cursuri Wushu tineri.

Scoala Taijidao

Website
Facebook

Fondata in 1996 de catre Alin Zhon, scoala Taijidao a avut un rol principal in promovarea si predarea Taijiquanului (Tai Chi) in Romania. Oferta scolii include cursuri saptamanale, stagii intensive de weekend, stagii de 6 saptamani sau lectii particulare.

Wushu Kinetics

Website
Facebook

Pe strada Izvor nr.78, Wushu Kinetics isi desfasoara cursurile de Tai Chi, dar si seminariile tematice. In plus, scoala ofera si cursuri specifice pentru angajatii companiilor, beneficii care pot fi incluse in pachete bonus, pe langa reducerile la clinicile private de sanatate sau printre celelalte facilitati oferite de companii.

Citește în continuare