Skip to content

Yoga creste calitatea vietii, Blogilates va conecteaza cu lumea noua a fitnessului, Dansul va “trateaza” frica de a vorbi in public –5 antrenamente perfecte pentru acasa

Unele tipuri de antrenamente fizice pot fi realizate si acasa, nu numai la sala fitness, iar daca nu dispuneti de prea mult timp liber sau preferati intimitatea casei voastre, va recomandam urmatoarele 5 antrenamente distractive, adaptabile si eficiente pentru sanatatea voastra fizica, dar si mentala.

Yoga reduce nivelul de stres, depresia si inflamatiile, imbunatatind functionarea sistemului cardiovascular si calitatea vietii

Pentru practicarea exercitiilor de yoga acasa aveti nevoie doar de un covoras de yoga, haine confortabile si cateva videoclipuri de pe YouTube. Acum, exista numeroase astfel de tutoriale cu antrenamente yoga destinate anumitor zone ale corpului sau afectiuni, asa ca va puteti inspira de acolo.

Yoga practicata acasa va ajuta sa va concentrati mai mult pe voi, pe miscari, pe ce simtiti, cum respirati sau cum va puteti concentra si controla mai bine, avantaje care nu ar fi fost atat de bine conturate in cadrul unei sedinte de grup.

Dansul vine cu o multime de beneficii fizice, dar si cu alte avantaje la nivel emotional

Pe langa faptul ca dansul inlocuieste cu succes exercitiile la bicicleta stationara sau mersul pe banda, fiind tot un tip de activitate cardio, acest antrenament reprezinta si o metoda eficienta de a diminua anxietatea sociala sau frica de a vorbi in public. Cum in timpul sesiunilor de dans va descatusati fizic si emotional, asta va avea efecte pozitive si mai tarziu, in interactiunile sociale de la lucru sau din viata personala.

Puteti dansa atunci cand faceti o alta activitate in casa sau puteti recurge la o sesiune mai organizata, intocmai ca la sala fitness, in care sa va alegeti un tip de dans preferat si sa incepeti sa invatati miscarile respective. In plus, trebuie sa stiti ca in timpul sedintelor de dans in care si cantati puteti arde dublul caloriilor pierdute atunci cand doar dansati.

Blogilates este un antrenament hibrid care imbina miscarile de yoga si pilates cu bloggingul

Antrenorii de fitness gasesc astazi o multime de alte trucuri pentru a-si imbunatati antrenamentele si cariera. Crearea unor sedinte fitness care imbina exercitii din mai multe tipuri de sport si accesarea acestora prin intermediul unei platforme online sunt doar doua dintre trucurile cu mare priza la public.

Instructorii fitness deveniti bloggeri isi prezinta exercitiile complexe pe YouTube, venind totodata si cu sfaturi suplimentare legate de motivatie sau alimentatie sanatoasa.

Antrenamentul cu diverse accesorii fitness va pastreaza motivatia de a face sport, fiind captivant, distractiv si eficient

Daca nu va duceti la sala, incercati sa aduceti sala la voi acasa. Nu aveti nevoie decat de cateva accesorii fitness care va vor ajuta sa lucrati regulat si intens, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Va puteti achizitiona doua gantere, o coarda, o minge fitness, o rola de spuma,  o trambulina si cateva benzi elastice. Cu ajutorul acestora, pe care le veti folosi alternativ, antrenamentul vostru va fi mult mai variat, reusind sa slabiti sau sa va atingeti mult mai usor obiectivele sportive.

Stretchingul imbunatateste postura si flexibilitatea, fiind un antrenament fizic potrivit oricui, indiferent de varsta sau conditie fizica

Sedintele de stretching pot fi realizate oriunde, la sala, acasa sau chiar la lucru, iar exercitiile pot fi usor de adaptat in functie de cerinte si preferinte. La sala de fitness, stretchingul este deseori folosit ca metoda de incalzire pentru sporturi mai intense, insa practicat regulat, el are efectul unui antrenament propriu zis.

Stretchingul este una dintre cele mai bune variante pentru cei care pana acum au fost sedentari, nu stiu cu ce sa inceapa si sunt in cautarea unui antrenament usor, dar care sa aduca totodata si rezultatele asteptate.

Citește în continuare