Skip to content

De Ziua Mondiala a Cartii, Amazon ofera gratuit 10 carti in format digital. Titlurile vin de la scriitori din Japonia, India, Israel, Olanda sau Tunisia si invita cititorii sa exploreze diverse culturi ale lumii.

Anual, in ziua de 23 aprilie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Cartii si a Drepturilor de Autor, un eveniment recunoscut de UNESCO din 1995 prin care se promoveaza lectura, cultura scrisa, literatura si autorii internationali care au contribuit la o schimbare in lume prin opera lor. 

Ideea infiintarii unei astfel de aniversari a aparut din 1923, cand mai multi spanioli iubitori de carte au dorit sa il omagieze pe Miguel de Cervantes, doar ca atunci nu s-a concretizat evenimentul. In 1995, la Conferinta generala de la Paris, UNESCO a decis ca 23 aprilie sa ramana data aniversarii internationale, fiind si nasterea si moartea lui William Shakespeare, Vladimir Nabokov, Manuel Mejía Vallejo, dar si ziua in care a murit Miguel de Cervantes.

Concomitent, in Romania se sarbatoreste din 2005 in mod oficial si Ziua Bibliotecarului. Mai multe evenimente au loc pe 23 aprilie, de la reduceri oferite pentru carti, la campanii de donatii de carti, va recomandam sa verificati site-ul editurii preferate pentru a descoperi promotiile dedicate.

In ultimii ani, marile companii s-au aliat unui demers de a promova cultura scrisa. Printre acestea, Amazon sarbatoreste de 5 ani Ziua Mondiala a Cartii prin oferirea gratuita a 10 carti.

Programul se numeste ”Read the World” si anul acesta ofera o selectie de 10 carti din 10 tari diferite de pe continente precum Africa, Asia, Europa si America de Sud.

Toate cele 10 titluri au fost traduse in engleza si pot fi accesate pe pagina web a companiei de unde pot fi descarcate in mod gratuit in varianta digitala pentru Kindle sau e-book. Cititorii de oriunde din lume sunt invitati sa exploreze si sa cunoasca noi culturi din intreaga lume.

Cartile oferite pot fi descarcate printr-un cont Amazon de oricine pana pe data de 27 aprilie. Nu este nevoie de abonament Amazon prime pentru a accesa titlurile.

Deoarece cartile vin in varianta Kindle e-book va fi necesara instalarea aplicatiei Kindle pe telefon, computer sau tableta pentru a le citi cu usurinta. In acelasi timp, pot fi accesate prin utilizarea produselor Kindle sau Amazon Fire Tablet.

Mai jos puteti afla care sunt cele 10 carti oferite de Amazon anul acesta:

The Puma Years” de Laura Coleman, o carte cu memorii de calatorie din Bolivia. Cartea lui Coleman spune povestea calatoriei eliberatorare a unei femei prin jungla amazoniana, acolo unde s-a indragostit de o pisica magnifica care i-a schimbat viata.

The Ardent Swarm” de Yamen Manai, un roman de fictiune din Tunisia. Manai propune o alegorie emotionanta despre o tara ravasita de revolutie si vorbeste despre puterea pe care o poate avea cautarea unui singur lucru. 

North to Paradise: A Memoir”, o carte de memorii din Ghana scrisa de Ousman Uman. Cartea lui Uman spune povestea reala si in acelasi timp inspirationala a calatoriei din copilarie pe strazile Barcelonei a unui barbat care provine dintr-un sat rural din Ghana.

Where the Desert Meets the Sea” de Werner Sonne, o fictiune istorica din Israel. Cartea lui Sonne prezinta o poveste emotionanta in care granitele iubirii si prieteniei sunt contestate de conflictele dificile ale razboiului.

An Eye for an Eye”, un thriller din Marea Britanie semnat de Carol Wyer. Wyer spune povestea unui detectiv care scapa de sub control si lucreaza pentru a descoperi adevarul in speranta ca va opri un ucigas evaziv inainte ca acesta sa loveasca din nou.

The Other Man” de Farhad J. Dadyburjor, o carte de fictiune ce vine din India. Dadyburjor le propune cititorilor o comedie romantica si emotionanta despre gasirea fericirii pana la adanci batraneti. 

The Easy Life in Kamusari” de Shion Miura, o fictiune contemporana din Japonia. In povestea plina de viata a lui Miura, un tanar este impins din mediul aglomerat al orasului in misterele si deliciile unei paduri mitice de munte.

Mother Dear”, un thriller psihologic scris de Nova Lee Maier din Olanda. Maier propune o poveste neobisnuita in care, in urma unor situatii de cosmar, o femeie este determinata sa faca lucruri de neconceput pentru a-si proteja familia.

To the Sky Kindom” de Tang Qi, o carte fantastica lansata in China. Povestea lui Qi se adanceste in fortele puternice care ii conduc pe muritori si pe zei deopotriva catre razbunare, loialitate si iubire si cuprinde un mileniu de vieti incurcate. 

The Caiman” de María Eugenia Manrique, o carte pentru copii ce vine din Venezuela cu ilustratii de Ramón París. Manrique le propune celor mici povestea de neuitat a modului in care prietenia unui barbat cu aligatorul sau a starnit o mostenire de durata.

Citește în continuare