Skip to content

LEGO lanseaza astazi un model spectaculos pentru adulti al trenului Orient Express. Setul de 2.540 piese a fost creat pentru a celebra 140 de ani de la primul tren care a stabilit standardul in calatoriile de lux.

Trenul Orient Express a fost pentru multi ani un simbol al calatoriilor de lux in Europa, legand unele dintre cele mai importante orase ale continentului, de la Londra, Paris, Viena si Venetia, pana la Bucuresti, Atena si Istanbul. 

Trenul a rulat pe sine pentru prima data in 1883, acum 140 de ani, iar pentru a sarbatori acest lucru, compania de jucarii LEGO a lansat un nou set pentru adulti care reprezinta unul dintre primele modele ale Orient Express-ului, aducand un omagiu emblematicului tren cu aburi. Este un cadou perfect care ar putea fi pus sub brad in dimineata de Craciun.

Noul model LEGO are 2.540 de piese si prezinta in mod detaliat unele dintre cele mai cunoscute caracteristici ale trenului: de la locomotiva principala si tender (vagonul dedicat carbunelui si apei), pana la vagonul restaurant si cel de dormit. 

Locomotiva si vagoanele sunt vopsite intr-un albastru marin specific Orient Express-ului si sunt marcate cu faimosul logo al companiei care opera trenurile. 

Interioarele complexe ale trenului pot fi vazute cu ajutorul acoperisurilor detasabile. Astfel, veti putea surprinde toate detaliile si decoratiunile originale cu panouri de lemn si oglinzi uriase.

Setul este insotit de opt minifigurine, de la conductor, chelner si personalul trenului pana la un mic grup de pasageri care servesc o masa opulenta sau se bucura de serviciile luxoase. 

Noul model de jucarie a fost realizat in mod special pentru fanii locomotivelor lansate anterior de companie, fiind compatibil cu sistemul de sine LEGO. Printre elementele noi adaugate locomotivei Orient Express se numara tijele de cuplare, fluierul si domul de fum. 

Trenul a fost pus in vanzare astazi si poate fi achizitionat de aici la un pret de 1500 de lei. 

Setul a fost proiectat de regizorul parizian Thomas Lajon care in timpul liber creeaza noi modele LEGO. 

Lajon a prezentat modelul sau pe platforma LEGO Ideas unde utilizatorii isi pot incarca propriile creatii, iar daca primesc peste 10.000 de voturi din partea altor utilizatori, propunerile lor pot fi luate in considerare pentru productie.

Modelul imbina doua pasiuni ale sale — trenurile si piesele LEGO. Acesta a fost incurajat de iubita lui sa construiasca un tren: „Evident, am ales sa fac Orient Express-ul, un tren francez somptuos, aflat in centrul multor povesti. Daca as putea calatori inapoi in timp si mi-as putea permite un bilet, as lua Orient Express-ul oriunde. Ce vremuri!”.

Va invitam sa descoperiti la articolele urmatoare mai multe seturi lansate recent de LEGO. 

Citește în continuare