Skip to content

Anul cultural 2021 in 135 de interviuri pe urban.ro. De la fiica lui Steve Jobs pana la castigatoarea Oscarului, Amy Adams. De la Oana Pellea pana la Tudor Chirila, o parte importanta din proiectele culturale ale anului trecut

Si in 2021 echipa urban.ro a incercat sa va prezinte cele mai importante evenimente culturale, nationale si internationale. Pe langa stirile care au anuntat diferite evenimente, noi productii de filme aflate in lucru, expozitii din marile muzee, lansari de colectii de moda sau de carti, noutati in travel, nutritie si lifestyle, o parte importanta din munca urban.ro a constat in realizarea unor importante interviuri nationale si internationale.

Oana Vasiliu, Eduard Enache si Cristina Bazavan, adica echipa urban.ro, va invita sa va amintiti anul 2021 prin cele 135 de interviuri publicate.

In luna ianuarie am inceput o serie de interviuri cu actori din teatrele din toata tara incercand sa facem o radiografie a povestilor de viata din timpul pandemiei, pentru o industrie care a fost foarte afectata. Seria e numeste Inapoi la Teatru.

In aceeasi luna, s-au lansat doua dintre filmele despre care s-a vorbit la Globurile de Aur si la Oscar – „The Prom” si „Pieces of a Woman”, iar regizorii acestor filme, Russell T Davies si Kornel Mundruczo, ne-au povestit din culisele muncii lor.

In februarie Nick Bilton, jurnalist The New Yorker si Vanity Fair, a lansat la HBO documentarul „Fake Famous” despre cum fabrici online influenceri fake, iar urban.ro a facut un interviu exclusiv cu el; am mai publicat interviuri exclusive cu Melica Foroutan si Ana Ularu care au fost protagoniste in serialul „Triburile Europei” de la Netflix, dar si un interviu cu regizorul J. Blakeson despre comedia „I care a lot”.

A fost luna in care Alexandra Usurelu, Damian Draghici si Zoli Toth au anuntat proiecte noi, Carmen Tanase a avut premiera „Cui ii e frica de Virginia Woolf?” la Odeon, Oana Pellea a anuntat un proiect spectaculos despre Caragiale, iar designerul Dorin Negrau a avut o prezentre la New York Fashion Week. Seria urban.ro despre actori in pandemie, Inapoi la Teatru, a continuat cu alte cateva interviuri.

Martie a dat semne ca vine vremea mai buna, iar teatrele isi reiau activitatea. Actorii din proiectul Inapoi la Teatru ne-au povestit cum au incercat sa se reinventeze in aceasta perioad, iar actorul Edgar Ramirez ne-a deschis putin usa pe platourile de filmare ale comendiei „Yes Day”.

In aprilie am vorbit cu Stejarel Olaru despre cartea sa exceptionala „Nadia si Securitatea”, cu fiica lui Steve Jobs, Lisa Brennan-JObs despre curajul de a-ti povesti viata ca sa-ti faci curatenie in sentimente, si am intrat in culisele The Nevers (HBO) cu Ben Chaplin, dar si la filmarile de la „The Woman in The Window”, un film care a fost nominalizat la toate premiile mari ale anului.

Seria Inapoi la Teatru a continuat atat cu actori din Bucuresti, cat si cu cei din teatrele din tara.

Luna Mai a fost cu Interviul cu Amy Adams (castigatoare de Oscar), cu povestile lui Brad Ingelsby despre serialul revelatie al anului „Mare of Easttown”, cu noul album al Luciei, cu o noua piesa Grimus si un interviu cu Vali Rauca aflat in Germania la doctorat la acel moment, cu marturisirile emotionante ale lui Andrei Dascalescu despre filmul Holy Father si cu detalii despre munca regizorului Tudor Cristian Jurgiu.

Si, desigur, cu noi marturisiri in perioada de pandemie si non actvitate a teatrelor.

In iunie a fost ceremonia de decernare a premiilor Gopo, iar urban.ro a facut cateva interviuri cu cei nominalizati. S-a dovedit ca au luat si premiul la sfarsit.

Iulie a fost o luna aglomerata, am avut premiile UNITER si am facut interviuri cu nominalizatii, se anunta Festivalul de Teatru de la Sibiu si am vorbit cu Contantin Chiriac, dar am avut si in vizita in Romania pe Wynton Marsalis si trupa lui de Jazz.

Tudor Chirila a lansat o piesa noua cu Vama, urban.ro a vorbit cu actritele din serialul HBO, Betty, si am anuntat primul nostru ebook: un cadou pentru TIFF si efortul unei echipe exceptionale de a dezvolta un festival de film care a schimbat industria noastra si a scris istorie in Balcani. V-am prezentat prin interviuri o parte din echipa festivalului.

In August am continuat sa publicam interviuri din cartea 20 de ani TIFF, am mers la Festivalul International de Teatru de la Sibiu si am vorbit cu regizorul si protagonistul unui film care a iesit din tiparele Netflix, Prime Time.

Lin Manuel Miranda a lansat Vivo si urban.ro a fost la lansarea globala, dar am mers si pana la Constanta pentru un festival de Jazz in strada.

Septembrie a fost luna in care a avut premiera un serial exceptional, Scenes of a mariage si regizorul Hagai Levi ne-a vorbit despre el, am povestit despre documentarele de la Astra Film cu Dumitru Budrala, Eugen Jebeleanu a adus filmul lui, Camp de Maci, tot mai aproape de romani.

Radu Pandele a facut cel mai mare mural din Arad, Cosmin Dragomir a scos o carte de istorie culinara, iar doi pasionati documentaristi au lansat filmul Romania Salbatica, iar noi am vorbit cu directorul de imagine Cosmin Dumitrache.

Octombrie a fost luna cu filmele de la Cannes la Bucuresti, cu un nou documentar despre viata Regelui Mihai si cu o initiativa foarte frumoasa de a transforma cimitirul Bellu intr-un muzeu cu informatii accesibile prin aplicatii pe telefon.

In noiembrie am fost in culisele din lumea tenisului cu o fotografa care face coperte si cu mari vedete de la Hollywood, am vorbit cu una dintre vedetele noului Gossip Girl si am descoperit-o pe romanca care a avut un rol mic in Emily in Paris.

Ne-am uitat si la lansarea de carte a unui autor care vinde foarte mult in Romania, dar si la Richard al III-lea de la Miercurea CIuc si la un proiect in care strazile au renume. A fost Festivalul National de teatru, o editie online.

Decembrie ne-a adus intalnirile cu doua echipe de la filme de exceptie, La Caa de Papel si Don’t Look Up, urban.ro fiind invitat la conferintele de lansare globale ale acestor filme.

Am publicat un interviu cu marea castigatoare de la Cannes din 2021, v-am aratat o trupa cu o muzica foarte desteapta si am mers in spatele unui muzeu exceptional – Acvariul din Tulcea.

In 2022 o luam de la capat; vom incerca sa fim prezenti la cele mai importante evenimente culturale de la noi si din lume si sa va prezentam informatii care sa va faca viata mai frumoasa. Stiti deviza noastra „Fiecare zi in care invatam ceva nou e o zi buna”

Sa avem cu totii un an nou cultural minunat. Multumim frumos ca ne cititi.

Citește în continuare